Makan dengan sihat di sekolah – 19 perkara yang perlu anda ketahui

[Total: 0    Average: 0/5]

Makan yang sihat di sekolah telah menjadi lebih sukar berbanding sebelum ini kerana lebih banyak pilihan yang tersedia adalah mereka yang mempunyai kandungan gula yang tinggi. Tetapi dengan sedikit perancangan, anda boleh memastikan bahawa anak-anak anda juga makan dengan sihat di sekolah.Makan siang sekolah telah lama diketahui kerana tidak bersalah mereka, dan dalam senario kes terburuk, mereka adalah jenaka. Perbahasan baru-baru ini mengenai kekurangan nutrisi yang mencukupi yang tidak dapat disediakan oleh pihak sekolah telah mendorong banyak ibu bapa untuk menghantar anak-anak mereka ke sekolah dengan catuan buatan sendiri yang sudah dipenuhi.Tetapi itu satu lagi cabaran: bagaimana anda membuat makan tengah hari yang sihat, lazat, dan hangat dalam bentuk yang dibungkus, yang anak-anak suka?

Makan siang sekolah tidak selalu tersedia di tangan. Pada permulaan pendidikan awam, kanak-kanak sering dihantar ke rumah untuk makan tengah hari, di mana ibu mereka menyediakan hidangan yang lazat, seimbang di rumah (baik, baik, mungkin saya melebih-lebihkan).Tetapi pada satu ketika, dengan peningkatan populasi umum dan jarak antara rumah dan sekolah meningkat, ia menjadi tidak praktikal untuk menghantar anak-anak ke rumah setiap hari selama satu jam. Oleh itu, makan malam sekolah. Walau bagaimanapun, anda masih boleh memastikan bahawa bayi anda mendapat makanan yang sihat dan seimbang pada waktu makan tengah hari.Berikut adalah beberapa cara untuk menyediakan hidangan ini dengan cara yang terbaik, tanpa mengira sama ada ia mudah dibungkus di rumah atau dipesan dari syarikat katering:

Faedah pemakanan yang sihat

Diet yang sihat, kaya dengan buah-buahan, sayur-sayuran, produk bijirin dan produk tenusu rendah lemak, boleh membantu mengurangkan risiko penyakit jantung dengan mengekalkan keseimbangan tekanan darah dan tahap kolesterol.

Ia juga membantu membangunkan dan menguatkan tulang dan gigi. Ia membantu mengekalkan berat badan, aktiviti dan tumpuan yang betul di sekolah, meningkatkan mood dan kesihatan mental umum. Banyak manfaat makanan yang sihat ditangguhkan, menjadikannya sangat sukar bagi kita untuk berpegang kepada kebiasaan makan yang sihat kita. Tetapi ada beberapa kesan yang akan anda lihat dengan cepat.

Pencegahan penyakit

Mengekalkan diet yang sihat akan mengurangkan risiko banyak penyakit kronik dan maut, seperti kencing manis, penyakit jantung, osteoporosis dan obesiti.Makan yang sihat di sekolah, apabila ibu bapa tidak dapat menguatkuasakan pilihan diet yang bijak kanak-kanak, adalah bahagian penting dalam diet keseluruhan kanak-kanak.

Memperbaiki fungsi otak

Apa yang lebih penting untuk kanak-kanak daripada kesihatan otak mereka adalah bahawa otak kanak-kanak terus berkembang dan menerima maklumat baru. Otak lapar tidak berfungsi secara optimum.Bagi gred yang baik dan keputusan yang baik dalam ujian sekolah, otak mereka memerlukan bahan api yang betul. Makanan seimbang yang tidak menyebabkan lompatan besar atau penurunan paras gula darah adalah penting untuk tumpuan dan fungsi kognitif.

Dalam artikel ini (diterbitkan dalam bahasa Inggeris), anda boleh membaca tentang kesan berbahaya akibat penggunaan gula yang berlebihan. Untuk membolehkan kanak-kanak dapat melakukan yang terbaik di sekolah, adalah penting bahawa mereka makan dengan cara yang berkhasiat yang menggalakkan kesihatan keseluruhan yang baik. Makanan sekolah yang sihat merupakan bahagian penting dalam teka-teki jigsaw ini.

Keyakinan diri yang lebih tinggi

Diet yang sihat akan secara automatik membuat anda merasa lebih baik dan lebih yakin. Anda akan mendapat kurang berat badan dan mengurangkan berat badan. Mengukuhkan kebiasaan makan yang baik dalam tahun-tahun pembangunan watak akan memberi manfaat pada masa akan datang.Kanak-kanak akan berkembang dengan lebih banyak kegembiraan dan harga diri yang lebih baik jika mereka tetap sihat dan melaksanakan makanan yang sihat dari usia dini, badan anda akan kelihatan lebih sihat dan harga diri anda dan harga diri akan meningkat, yang penting untuk kehidupan kanak-kanak dan remaja.

Lebih banyak tenaga

Imej diri anda akan dipertingkatkan lagi dengan perasaan anda. Anda akan dapat menjalani gaya hidup yang lebih aktif dan energik kerana anda hanya akan mempunyai kekuatan untuk melakukannya.Walaupun ramai kanak-kanak tidak memerlukan tenaga tambahan di sekolah, makan yang sihat akan memberi mereka tenaga untuk sepanjang hari dan membolehkan mereka menumpukan perhatian selepas makan tengah hari.

Kelebihan tersembunyi

Beberapa manfaat makanan sihat boleh mengejutkan anda. Anda akan melihat gigi yang lebih sihat, kurang keriput, kurang tekanan, mood yang lebih baik, kurang mengidam makanan dan diameter lebih kecil dalam kes hidangan.Berikut adalah beberapa artikel dalam bahasa Inggeris mengenai subjek ini:

 • 10 manfaat pemakanan sihat
 • manfaat diet yang seimbang
 • 6 sebab untuk makan dengan sihat
 • manfaat kesihatan pemakanan yang baik
 • kelebihan makanan yang sihat
 • faedah pemakanan yang sihat
 • 9 manfaat tersembunyi dari makanan sihat

Walaupun orang dewasa mempunyai pemahaman yang lebih baik tentang manfaat makan makanan sihat, kanak-kanak yang lebih muda sering tidak tahu apa-apa mengenai makanan yang sihat. Sudah pasti satu cabaran untuk meyakinkan seorang anak berusia lapan tahun untuk memilih sayur-sayuran berbanding gula atau makanan ringan yang diproses, yang menggoda dengan kurang kerut atau gigi yang lebih sihat.Tetapi orang dewasa boleh menjadi contoh pemakanan sihat untuk anak-anak mereka dengan mewujudkan tabiat makan yang sihat di rumah yang dapat dikekalkan oleh anak-anak di sekolah.

Pemakanan sihat untuk kanak-kanak

Salah satu perkara terbaik yang boleh anda lakukan untuk masa depan anak-anak anda adalah membantu mereka membina tabiat makan yang sihat.Tetapi lebih mudah untuk mengatakannya daripada melakukannya.

“Semua ibu bapa mahu anak-anak mereka menjalani diet yang sihat, tetapi sesetengahnya mengecewakan anak-anak mereka apabila cuba melaksanakan diet yang sihat. Apabila anda memberitahu anak anda bahawa satu-satunya cara untuk makan pencuci mulut ialah makan kacang hijau terlebih dahulu, Mereka yang memerlukan kacang hijau memerlukan beberapa korban yang tidak menyenangkan untuk mendapatkan sesuatu yang lazat. Sebaliknya, apabila anda memberitahu anak anda tentang manfaat makan, bagaimana susu dapat membuat tulang mereka kuat, atau wortel dapat membantu mereka melihat dalam kegelapan, itu adalah lebih cenderung bahawa mereka akan menaikkan pengguna yang bermaklumat yang membuat pilihan yang sihat tentang makan. Perhatikan percubaan anak anda untuk makan dengan sihat, bukan dengan keinginan yang mungkin dia mungkin. Walaupun dia hanya mengambil batang brokoli, dia menghargai Tunjukkan kepadanya betapa kagum anda dengan menjaga tubuh anda dan nampaknya menjaga otak dan otot anda. Dengan melakukan ini, anda akan meningkatkan peluang untuk makan lebih daripada sekadar snek sendiri tidak lama lagi!– menyatakan pengasas bersama SeedlingsGroup Bronwyn, Becker Charlton, Ph.D

Cabaran dalam pemakanan sihat untuk kanak-kanak

Satu perkara adalah untuk mendisiplinkan tabiat makan anda – tetapi bagaimana dengan anak-anak anda?Keibubapaan adalah satu cabaran dalam dirinya sendiri, dan menjadikan anak-anak sihat tidak mudah.Ini hanyalah beberapa cabaran yang mungkin anda hadapi ketika datang untuk makan yang sihat untuk kanak-kanak:

 • Kanak-kanak adalah pemilih dan sering memalukan;
 • Anda boleh mengawal apa yang dimakan anak-anak anda di rumah, tetapi anda tidak tahu apa yang mereka makan di rumah, di pesta-pesta, di dalam kem atau dalam aktiviti di luar kelas;
 • kebanyakan kanak-kanak sangat dipengaruhi oleh rakan-rakan mereka, dengan lebih menekankan pada apa yang lebih sejuk daripada yang sihat;
 • kanak-kanak, terutamanya remaja, mahukan apa yang mereka tidak dibenarkan;

Anda tidak dapat mengawal semua yang dilakukan oleh anak-anak anda, tetapi ada cara untuk menangkis faktor-faktor yang chpasso dapat menyesatkan mereka.

Rawat kanak-kanak sebagai orang dewasa yang kecil

Apabila meletakkan asas untuk kehidupan yang sihat, elakkan peraturan yang tegar dan tidak fleksibel. Ia hanya akan mengecewakan untuk anak-anak anda dan mereka akan mencari cara untuk makan apa yang mereka mahu; mereka hanya akan melakukannya di belakang anda.Apabila anda tahu bahawa anak-anak anda akan makan makanan atau makanan ringan dari rumah, jangan menghalang mereka daripada makan makanan tertentu. Sebaliknya, galakkan mereka untuk membuat pilihan makanan yang paling banyak.Ini akan menjadikan mereka merasa dewasa dan bertanggungjawab untuk membuat pilihan yang tepat. Sudah tentu, chAsami akan tergoda, tetapi ini juga terpakai kepada orang dewasa.

Biarkan mereka terlibat dalam proses pemakanan

Kanak-kanak berasa dihargai dan penting apabila mereka dapat menyumbang kepada sesuatu. Minta mereka memasak makanan yang sihat bersama anda, bersiap makan tengah hari dan memilih makanan ringan yang sihat di kedai runcit. .Jika mereka adalah sebahagian daripada proses melaksanakan diet yang sihat di rumah, mereka juga akan lebih puas dengan makanan.Salah satu cara yang menarik untuk melibatkan kanak-kanak di dapur adalah untuk membuat makanan lazat: inilah idea untuk sarapan pagi yang lazat dan sihat – kue wortel (Roti Pantas, laman web dalam Bahasa Inggeris), yang dicadangkan oleh Baking Amy Sihat.

Jadilah model peranan

Untuk mendapatkan sokongan anak-anak anda, anda perlu membuktikan komitmen anda sendiri untuk makan yang sihat. Jika anda memberitahu mereka bahawa mereka tidak boleh minum minuman berkarbonat kerana ia berbahaya kepada kesihatan mereka, dan kemudian mereka melihat bahawa anda meminum coca-cola pada keesokan harinya, mereka akan tersinggung dan mungkin akan memohon kepada anda untuk mendapatkan minuman keras daripada itu.Sekiranya anda menunjukkan kebiasaan makan yang baik, anak-anak anda akan mengikuti anda secara bersemangat.Berikut adalah beberapa artikel mengenai subjek ini (sumber dalam bahasa Inggeris):

 • makan sihat: strategi untuk kebiasaan makan yang baik untuk kanak-kanak;
 • tabiat pemakanan yang sihat untuk anak anda;
 • bagaimana untuk mengekalkan diet yang sihat di sekolah (remaja);
 • bagaimana untuk memperbaiki makan tengah hari sekolah;
 • 10 cara untuk kanak-kanak mahu makan makanan yang sihat;
 • menggalakkan kanak-kanak makan makanan yang sihat

Makan siang sekolah yang sihat untuk kanak-kanak

Sekiranya anda bercadang untuk menghantar anak anda ke sekolah dengan makan malam yang sihat, dibungkus di dalam beg sekolah, tukar hidangan secara serentak agar mereka segar dan menarik, supaya anak itu tidak bosan dengan rasa mereka.Jika anda seorang ibu bapa yang sibuk, memaksimumkan masa anda dengan memasak beberapa perkara bersama-sama dan membahagikannya ke dalam bekas satu ruang Tupperware. Pada waktu pagi, semua yang anda (atau anak anda) lakukan adalah mengambil satu dengan anda.Lihat sumber-sumber ini untuk idea-idea yang sihat untuk makan tengah hari kanak-kanak sekolah kami (halaman Bahasa Inggeris):

 • kembali ke sekolah – idea untuk makan tengah hari anak-anak;
 • 100 hari makanan sebenar;
 • Resipi Makan Tengah Hari Sekolah Sihat: makan malam kreatif untuk ibu bapa yang mempunyai sedikit masa;
 • makan tengah hari dan makanan ringan di sekolah

Makanan sekolah yang sihat

Jika anda merasa terinspirasi dan ingin menghantar anak anda ke sekolah dengan bahan-bahan untuk makan tengah hari yang sihat, mulakan dengan makanan asas sebagai asas; ini adalah sesuatu yang boleh dilepaskan dan ia akan disimpan selama beberapa jam dalam peti sarapan kanak-kanak anda. Ia boleh menjadi segalanya dari pasta ke cerobong beras, hingga sosej berkualiti tinggi, semuanya boleh dimakan sejuk atau pada suhu bilik.

Tambah rempah, buah-buahan kering atau salad untuk memberi hidangan rasa itu. Jika anda tidak mahu menghadkan diri kepada makanan sejuk, beli bayi anda dengan termos kecil. Thermos dapat menjaga makanan hangat selama berjam-jam. Menggunakan termos membuka lebih banyak kemungkinan – nasi, kacang dan sup coklat akan tetap hangat. Cukup letakkan mangkuk mangkuk ke dalam microwave pada waktu pagi, meninggalkannya sedikit lebih lama daripada jika anda perlu memakannya dengan serta-merta.Kemudian ambil makanan ke termos dan pastikan ia ditutup rapat. Salah satu hidangan kegemaran saya ialah sup lentil, yang mengandungi jumlah protein dan sayur-sayuran yang berkhasiat; mereka akan merangsang bayi anda dan memanaskan badannya pada bulan-bulan yang lebih sejuk. Berikut adalah beberapa maklumat tambahan mengenai idea-idea untuk pemakanan yang sihat di sekolah (halaman dalam bahasa Inggeris) :.

 • Idea praktikal untuk makan tengah hari di sekolah (coldhot): idea praktikal untuk makanan sekolah kering;
 • makan sihat – makan tengah hari sekolah: bahan-bahan apa yang perlu dimasukkan ke dalam sekolah makan tengah hari yang sihat;
 • 41 makanan sekolah yang cepat dan mudah: dari tacos ubi-ubi hingga nasi goreng, senarai ini termasuk segala-galanya;
 • 50 idea yang sihat, mudah untuk makan tengah hari di sekolah: idea kreatif untuk makan tengah hari di sekolah yang disediakan oleh ibu anda;
 • alat untuk pembungkusan makan tengah hari yang sihat: perkakas anda untuk menyediakan makanan untuk makan tengah hari dengan cepat dan cekap

Makan siang sekolah yang sihat untuk kanak-kanak

Makanan sekolah yang sihat untuk kanak-kanak adalah penting untuk kesejahteraan dan kejayaan mereka. Apabila anda makan tengahari atau makan tengahari atau makan tengah hari yang lazat, anda tidak berasa sihat. Anda mungkin merasa seperti berbaring di atas meja anda pada pukul dua petang dan tidur sehingga penghujung hari.Perkara yang sama berlaku kepada kanak-kanak yang tidak makan dengan sihat. Waktu makan tengah hari adalah tengah hari dan mereka perlu berjaga-jaga dan bertenaga pada sebelah petang.Memastikan mereka makan malam yang betul adalah penting di sini. Berikut adalah beberapa artikel mengenai intipati makan tengah hari yang sihat untuk kanak-kanak (bahan dalam bahasa Inggeris): …

 • Memberi makan pemikiran muda – pentingnya makan siang sekolah: membaca contoh Harding Senior High School;
 • mengapa makanan sekolah yang sihat penting: artikel oleh Setiausaha Pertanian A.S.;
 • 5 sebab mengapa anda perlu mengambil berat tentang makanan sekolah anda;
 • mengapa makan tengah hari begitu penting?
 • Bagaimanakah kualiti makan tengah hari sekolah mempengaruhi prestasi pelajar?
 • kepentingan makan tengah hari untuk murid

Makanan sekolah yang sihat

Makanan ringan lebih mudah dikarang daripada makanan lengkap, terutama pada masa kini. Kedai runcit tempatan anda mungkin mempunyai sebuah jabatan dengan buah-buahan dan sayuran pra-potong yang sesuai untuk ini.Anggur, wortel, timun yang dihiris, tembikai cincang dan nanas cincang adalah contoh yang baik untuk makanan ringan yang sihat untuk sekolah. Untuk sedikit tepu, pek juga satu bahagian mentega walnut dengan epal cincang.

Walaupun ia mungkin kelihatan seperti percanggahan intuisi anda, cuba simpan anda dari jabatan dengan … makanan ringan. Cip, pretzel dan cookies tidak akan memberi manfaat kepada anak-anak anda. Kebanyakan produk ini penuh dengan gula, jagung dan tepung dan minyak halus. Jika anda benar-benar perlu membeli makanan ringan yang dibungkus, pilihlah yang kurang gula, lemak dan lain-lain bahan canggih.Sekiranya anda berjaya mengasingkan kanak-kanak dari makanan yang diproses apabila mereka lebih muda, mereka secara semula jadi akan belajar dan menghargai rasa makanan segar, rendah manis, tidak diproses seperti buah-buahan dan sayur-sayuran. Kuncinya adalah untuk membolehkan kanak-kanak di peringkat awal dalam kehidupan mereka untuk mengenali mereka dengan membuat pilihan pemakanan pintar sebelum mereka dapat memilih diet mereka sendiri. Juga penting untuk mengetahui jenis makanan ringan yang tersedia untuk anak anda di sekolah di mesin penjual dan kedai-kedai sekolah. Dan inilah beberapa makanan ringan sekolah yang sihat (barang-barang dalam bahasa Inggeris):.

 • makanan ringan yang sihat: contoh makanan ringan dari semua makanan;
 • panduan kepada makanan ringan yang bijak ke sekolah;
 • 85 idea makanan ringan untuk kanak-kanak (dan orang dewasa): artikel ini penuh dengan contoh buah-buahan dan sayur-sayuran yang bagus untuk menghidangkan makanan ringan;

Idea untuk makan tengah hari sekolah yang sihat

Ia tidak mudah. Sebagai ibu bapa, anda mempunyai kawalan ke atas apa yang anda masukkan ke dalam kotak makan tengah hari tetapi anda mungkin tidak mempunyai masa untuk mengemas makan tengah hari anda setiap pagi. Jujurlah, lebih mudah untuk memberi anak anda beberapa zlotys untuk membeli makanan sendiri. Ia boleh menggoda.Walaupun sebagai individu perseorangan, anda mungkin tidak dapat mengatakan apa-apa tentang sekolah makan tengah hari seperti, anda mungkin terlibat dalam menggalakkan sekolah untuk melaksanakan program makan tengah hari sekolah yang sihat untuk kanak-kanak.Berikut adalah beberapa cara lain ibu bapa boleh belajar mengenainya dan terlibat dalam pemakanan yang sihat untuk anak-anak mereka:

 • mengetahui makanan apa yang terdapat di sekolah anak anda
 • makan siang di sekolah dengan anak anda
 • Sertai jawatankuasa yang membuat keputusan mengenai kesihatan dan kesejahteraan kanak-kanak di sekolah anda
 • Tanya sekolah mengenai perubahan dalam makan tengah hari sekolah.
 • mencadangkan untuk membantu anda menyusun ujian rasa

Satu organisasi yang cuba membuat perbezaan adalah Food Corps, inisiatif A.S. nasional yang membantu menyediakan makanan yang sihat untuk kanak-kanak dan sekolah. Mereka pergi ke sekolah, mengajar anak-anak mereka bagaimana untuk makan dan menanam taman sekolah. Murid-murid yang bekerja dengan mereka makan lebih banyak buah-buahan dan sayur-sayuran dan mempunyai peluang yang kurang berlebihan berbanding dengan anak-anak lain. Di bawah ini anda juga akan menemui beberapa maklumat tambahan tentang makanan yang sihat di sekolah (artikel dalam Bahasa Inggeris):.

 • makanan sekolah yang sihat: bagaimana anda boleh membantu?
 • 10 petua yang paling penting untuk makanan lestari di sekolah;
 • Beg gangsadan makan tengah hari sekolah: apakah yang lebih sihat?
 • 10 cara untuk menggalakkan pemakanan yang sihat;
 • tingkah laku pemakanan kanak-kanak: kepentingan piawaian pemakanan untuk makanan di sekolah

Adakah makan tengahari kantin sekolah sihat?

Makan tengah hari sekolah telah melalui jalan panjang perubahan. Hari ini, kantin sekolah menawarkan pilihan yang lebih luas daripada dekad baru-baru ini.Ini adalah beberapa keperluan persekutuan baru-baru ini di Amerika Syarikat untuk makan siang sekolah:

 • mesti menyediakan sekurang-kurangnya satu pertiga daripada keperluan protein dan vitamin harian;
 • kandungan lemak tidak boleh melebihi 30% daripada keperluan lemak harian kanak-kanak itu;
 • Saiz porsi mesti disesuaikan dengan kumpulan umur supaya kanak-kanak tahu berapa banyak makan semasa makan;
 • mesti rendah natrium dan karbohidrat halus;
 • mesti mengandungi produk tenusu rendah lemak.

Sebaliknya, sesetengah sekolah mendapati bahawa makanan yang sihat ini tidak dimakan kerana kanak-kanak tidak menikmatinya. Adakah makan tengah hari di kantin sekolah sihat dan bagaimana untuk melihatnya? Walaupun makan siang sekolah semakin sihat dan sihat, mereka tidak semestinya … makan.Langkah seterusnya untuk katering sekolah adalah untuk memastikan hidangan sekolah yang sihat merasakan baik. Berikut adalah beberapa artikel mengenai subjek ini (bahan dalam bahasa Inggeris): …

 • makanan yang sihat, murid yang sihat;
 • Mengapa pelajar membenci makan tengah hari sekolah?
 • makan tengah hari di sekolah adalah lebih sihat;
 • mengapa masalah sekolah;
 • makanan sekolah – soalan dan jawapan: Soalan lazim mengenai makanan sekolah: Soalan-soalan lazim dan jawapan yang dikumpul oleh Pusat Kawalan Kesihatan.

Dengan bertindak secara tempatan, anda boleh berkomunikasi dengan majlis sekolah anda dan menyatakan kebimbangan anda tentang pemakanan pelajar. Walaupun kebanyakan sekolah perlu mematuhi piawaian kebangsaan atau kebangsaan, banyak sekolah memilih pilihan pemakanan yang lebih murah tetapi kurang berkhasiat. Sama ada anak-anak anda menghadiri sekolah swasta atau awam, wang anda membantu membiayai sekolah dan anda berhak untuk menyatakan kebimbangan tentang kualiti makanan dan ketersediaan pilihan makan yang sihat untuk anak anda.

Makan yang sihat di sekolah

Di Amerika Syarikat, banyak langkah telah diambil untuk menggalakkan pemakanan yang sihat di sekolah. Inisiatif.Mari kita Pindahyang ditubuhkan semasa tempoh pejabat Obama, menaikkan piawaian pemakanan persekutuan di kantin sekolah. Tetapi masih banyak yang perlu dilakukan. Kanak-kanak harus dididik dalam pemakanan dan pemakanan yang sihat dan makanan yang diberikan harus sesuai dengan apa yang mereka pelajari. Strategi lain untuk melaksanakan kebiasaan makan yang sihat di sekolah termasuk: …

 • taman sekolah;
 • penglibatan ibu bapa;
 • Resipi untuk memasak di rumah;
 • penglibatan kakitangan;
 • penglibatan murid;

Masa makan tengah hari tidak perlu mimpi ngeri untuk kanak-kanak, dan makan tengah hari sekolah tidak perlu menimbulkan keraguan.Dalam usia kemajuan, kita sepatutnya menjadi lebih sedar tentang apa yang kanak-kanak dalam masyarakat kita makan di sekolah. Berikut adalah beberapa maklumat tambahan mengenai subjek ini (artikel dalam Bahasa Inggeris): …

 • hari sekolah sudah sihat – Toolkit
 • makanan sekolah: peluang untuk sekolah;
 • Peluang untuk sekolah: pilihan untuk dilaksanakan;
 • Pilihan dan sumber makanan: nasihat untuk ibu bapa dan pilihan untuk melaksanakan asas diet yang sihat.

Sumber maklumat tambahan

 • sekolah yang sihat: garis panduan untuk kempenMari kita Pindahdiperkenalkan di Amerika Syarikat semasa tempoh jawatan Obama;
 • makanan yang sihat: garis panduan dari panduan Sekolah Kesihatan Eropah (SHE);
 • A + Eats: Panduan yang sihat untuk kembali dari cuti sekolah anda;
 • faedah tabiat makan yang sihat;
 • 5 alasan mengapa semua makanan sekolah patut sihat.
Maisira
About Maisira 137 Articles
- Derbez en cuando - Godemichets membuang lesbiennes - Mencari Bobby Fischer (1993) Pelakon Kegemaran: - David (III) Wasiat - Dustin Reynolds - Preston (II) Lee - Serge Le Borgne Pelakon Kegemaran: - Armando Westres - Charles Wyndham - Christopher Harden - Gen (II) Gibbons - Giacomo De Angelis Lagu yang dicintai: - Masalah, Masalah, Masalah (Artis: B B King) - Danzé «‡ (Artis: Kawalan Machete) - Dikebumikan (Artis: Jakalope) - Di mana-mana Tetapi Hollywood (Artis: Tracyawrence) Idola: - Joseph Ignatius Breen (Pentadbir Amerika) - Lewis J Fielding (Penguatkuasaan Undang-undang) - James Andrew Broun Ramsay (Aktivis Politik) - Eldrick Tiger Woods (Pemain Golf Amerika)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*