Bahan protein menggantikan makanan. Tinjauan.

[Total: 0    Average: 0/5]

Penggantian makanan

Adakah anda mempunyai masalah dengan mengesan had pengambilan kalori semasa sarapan, makan tengahari dan makan malam?Atau adakah anda berjuang untuk mengekalkan kalori makanan ringan anda di bawah batas yang sihat ini – 100-150 kalori setiap hidangan – memakan terlalu banyak dan terlalu banyak makanan adalah salah satu bahagian yang paling sukar untuk menurunkan berat badan dalam proses penurunan berat badan, dan itulah sebabnya banyak diet pilihan penggantian makanan. Kami telah menguji semua kemungkinan alternatif yang sihat dalam jurnal perubatan dan laporan penyelidikan dari setiap sudut untuk mencari fakta. Anda mempunyai hak untuk mengetahui apa yang anda memutuskan apabila anda memilih untuk makan makanan pengganti protein.

Penggantian protein – apa?

Pengganti makanan adalah hidangan pra-bungkusan, bar atau goncang untuk “menggantikan” makanan tradisional.Penggantian ini penuh dengan vitamin dan nutrien yang anda perlukan. Jurnal Antarabangsa Obesiti, jurnal saintifik mengenai obesiti dan pemakanan yang sihat, menyatakan bahawa “campur tangan sedemikian dapat dengan selamat dan berkesan menyumbang kepada penurunan berat badan kekal yang ketara dan meningkatkan faktor risiko berat badan”. Kajian yang dianalisis oleh Jurnal Antarabangsa Obesiti telah tentu memberi tumpuan kepada penggantian makanan yang separa dengan pengganti protein, dan bukan penggantian lengkap dengan bahan-bahan dalam bentuk campuran nutrien. .Ingat bahawa dos kalori berbeza mengikut jenama dan produk, jadi anda perlu menyemak label sebelum membeli jika ia sepadan dengan pelan penurunan berat badan anda atau jika anda mempunyai pakar untuk melakukannya untuk anda.doktor atau ahli diet.

Penggantian separa makanan dengan pengganti makanan dan jumlah penggantian makanan dengan nutrien

Banyak pakar pemakanan menganggap pertukaran makanan lengkap untuk nutrien dalam bentuk campuran protein untuk menjadi penyelesaian yang baik. Malangnya, terlalu banyak. Ini bermakna mereka menggantikan satu sama lain.SETIAPHidangan yang standard dengan pilihan bar, koktel atau goncangan. Walau bagaimanapun, ini bukanlah produk pengganti yang dipersoalkan. Jika anda sedang bergerak atau tidak mempunyai masa untuk membungkus makan tengah hari yang berkhasiat atau menyediakan makan tengah hari yang sihat, anda tentu boleh menggunakan makanan pengganti bukannya makan; Walau bagaimanapun, ini sepatutnya menjadi pilihan tambahan, bukan keseluruhan diet berdasarkan mereka; Alternatif lain dalam kes perdebatan di bawah tajuk parsial vs Total pertukaran makanan, adalah serbuk protein. Beberapa penggantian makanan dalam bentuk serbuk protein, atau protein whey, sering diminum – ia diletakkan dalam bekas yang dibanjiri dengan air; ini sedikit meningkatkan proses “makan dengan cepat” apabila kita tidak mempunyai masa, tetapi juga tidak harus menggantikan diet yang sihat.

Perapi protein, protein whey dan penggantian makanan

Tidak setiap pertukaran makanan dengan pengganti protein adalah sama dari segi nilai. Anda akan mendapati bahawa sesetengah koktail penggantian makanan sebenarnya menawarkan ramuan untuk memenuhi keperluan kalori anda. Sebaliknya, koktail penggantian makanan yang berbeza mengandungi serbuk protein atau whey protein pada masa yang sama, yang direka untuk mengurangkan rasa lapar dan membuat tubuh anda berasa lebih kenyang. Oleh itu, perkara yang paling penting adalah memilih penggantian yang tepat untuk keperluan kita dan tujuan yang kita memutuskan untuk memperkenalkan produk gantian dalam diet kita.

Penggantian makanan yang paling popular – gambaran keseluruhan produk

Terdapat beberapa kali pengganti untuk mengambil makanan dalam diet anda.Ini termasuk langkah-langkah seperti Jenny Craig, Nutrisystem, Slim Fast, Pilihan Sihat dan Lean Cuisine. Tidak semuanya sama dalam komposisi. Sesetengah daripada mereka juga mempunyai harga yang membuat sesetengah pelanggan tidak mengambil kesempatan daripada rawatan tersebut. Mari kita lihat setiap satu daripada mereka satu demi satu.

  • Jenny Craig: Jenny Craig bukan sahaja produk, tetapi satu keseluruhan program berdasarkan perubahan kebiasaan makan kepada diet yang sihat. Selain produk – makanan pengganti Jenny Craig – anda membayar yuran bulanan untuk konsultasi dan petua pemakanan dengan pakar dari syarikat pengeluar nutrien. Mengikut laman web syarikat, kos makanan berkisar antara $ 15 hingga $ 23 setiap hari. Untuk kesimpulannya, ia adalah antara 450 dan 690 USD sebulan untuk diet seseorang – dan kami sering membuat keputusan untuk menukar tabiat makan seluruh keluarga.
  • Nutrisystem: Nutrisystem adalah diet gantian yang kos kurang daripada separuh daripada pelan pemakanan yang paling mahal, iaitu Jenny Craig. Pelan yang paling mahal dalam tawaran pengeluar Nutrisystem, ialah kos kira-kira 12 USD sehari. Nutrisystem mengandungi koktel serbuk protein dan protein whey dalam kebanyakan makanan dan dalam diet.
  • Slim Fast: Slim Fast adalah salah satu program pelangsingan yang paling popular yang menggunakan penggantian makanan. Anda boleh membeli koktel dan minuman terus dari kedai dalam talian tempatan pengeluar anda. Slim Fast dikenali kerana koktel proteinnya.
  • Pilihan Sihat dan Masakan Lean: pengganti makanan harian dua ini termasuk dalam kategori yang sama dengan penggantian makanan beku. Anda akan menghabiskan kira-kira $ 10 sehari untuk buah-buahan segar dan sayur-sayuran jika anda menambah makanan anda. Walau bagaimanapun, kesan sampingan penggantian makanan ini adalah peningkatan besar dalam pengambilan natrium, yang boleh menyebabkan air terkumpul di dalam badan. Malangnya, ia kelihatan seperti bengkak dan kenaikan berat badan – yang sering berlaku terhadap tujuan diet tertentu.

Penambahan tidak termasuk dalam tawaran tersebut.

Beberapa program penggantian tidak termasuk semua makanan yang anda perlukan untuk makan dalam anggaran kos diet. Lagipun, cetakan kecil sentiasa ditambah untuk menambah buah dan sayuran segar untuk memperkaya makanan pengganti.

Sekiranya anda tidak berhati-hati, suplemen yang kaya dengan gula ini boleh meningkatkan pengambilan kalori dengan baik di atas paras yang sihat. Jika anda ingin menurunkan berat badan, menukar makanan anda tidak berguna.

Untuk mengawal kalori:

  • Buang pakaian salad berkrim dan tinggi kalori dari diet anda
  • Jangan tambah kanji dan bukannya sayur atau buah.
  • Tambah sayur-sayuran berdaun hijau yang gelap ke dalam diet anda.
  • Pilih buah dan sayuran dengan kandungan serat yang tinggi.

Menurut Jurnal Nutrisi, pengganti makanan diperkaya cenderung untuk menyerap nutrien penting berbanding dengan diet yang lebih tradisional. “.

WebMD juga bercakap tentang pentingnya menambahkan add-on.

“Untuk menguatkan gentian fibrin anda, anda boleh menambah beberapa sayur, kaleng jus sayuran atau sekeping buah segar ke bar atau minuman anda.”.

Siapa yang patut menggunakan pengganti makanan dan yang sepatutnya tidak?

Bukan semua orang harus mendapat manfaat daripada diet yang termasuk pengganti makanan. Jika anda mempunyai tekanan darah tinggi, anda harus berbincang dengan doktor anda sebelum anda mencuba pilihan ini. Makanan yang banyak dibungkus mengandungi banyak natrium, yang boleh meningkatkan tekanan darah anda. Kanak-kanak, sebaliknya, boleh menggunakan penggantian makanan, tetapi bukan yang sama seperti yang dijual kepada orang dewasa untuk penurunan berat badan – mereka mempunyai kesetaraan mereka sendiri. Jenama seperti Boost and Pediasure menawarkan pilihan yang sihat untuk kanak-kanak. Kedua-duanya mengandungi serbuk protein dan beberapa aroma mengandungi protein whey. Terdapat kajian yang menunjukkan hubungan antara serbuk protein dan rasa kenyang dalam kanak-kanak yang berlebihan berat badan.

Terdapat juga interaksi yang berpotensi antara ubat-ubatan dan makanan tertentu.Bercakap dengan doktor anda sebelum menggunakan pilihan pertukaran makanan jika anda mengambil ubat preskripsi.

Apakah yang dikatakan sains mengenai pengganti makanan?

Data saintifik menyokong penggunaan pengganti berat badan. Terdapat banyak kajian saintifik yang membuktikan bahawa mereka boleh bertindak sebagai pilihan yang sihat yang membantu anda menurunkan berat badan dan mengekalkan diet. Terdapat banyak kajian yang menunjukkan manfaat serbuk protein, protein whey dan penggantian makanan. Berikut adalah petikan-petikan: …

Jurnal Pemakanan

“Data kami menunjukkan bahawa diet pengganti makanan telah menjadi strategi yang berkesan untuk mencapai penurunan berat badan awal yang penting dan untuk meningkatkan banyak parameter kesihatan sambil mengekalkan berat badan, termasuk mengurangkan keradangan dan tekanan oksidatif, dua faktor utama yang baru-baru ini terbukti asas penyakit kronik kita yang paling biasa. “.

Dziennik Amerykańskiej Wyższej Szkoły Żywienia

“Sereal siap sedia boleh digunakan untuk mempromosikan pelangsingan selepas penggunaan sebagai bahagian terkawal dalam bentuk penggantian makanan.

Jurnal Nutrisi

“Penggantian makanan sama-sama berkesan untuk pelangsingan berbanding dengan diet konvensional dengan struktur pelangsingan. Ketersediaan diet dan keselesaan dianggap lebih baik oleh peserta yang makan makanan pengganti daripada orang yang dilindungi oleh program penurunan berat badan tradisional.”.

Permintaan penggantian makanan oleh pengganti makanan

Dalam pasaran pelangsingan terdapat banyak pilihan diet yang menggunakan penggantian makanan.Anda harus ingat munasabah (jangan gunakan lebih dari satu pengganti setiap hari – bukannya satu hidangan), tetapi sesetengah slimmers mungkin mendapat lebih banyak manfaat daripada menambah nilai kalori yang rendah atau goncang sebagai makanan ringan untuk mengekalkan kelaparan mereka. Kejayaan pilihan pelangsingan ini telah terbukti secara klinikal dan terbukti secara saintifik, jadi anda boleh berasa yakin jika anda mengambil berat badan dengan menghilangkan satu hidangan, tambah serat makanan dan makanan yang kaya dengan nutrien, dan mengurangkan pengambilan kalori anda dengan minimum yang diperlukan dan sihat untuk anda.

Maisira
About Maisira 137 Articles
- Derbez en cuando - Godemichets membuang lesbiennes - Mencari Bobby Fischer (1993) Pelakon Kegemaran: - David (III) Wasiat - Dustin Reynolds - Preston (II) Lee - Serge Le Borgne Pelakon Kegemaran: - Armando Westres - Charles Wyndham - Christopher Harden - Gen (II) Gibbons - Giacomo De Angelis Lagu yang dicintai: - Masalah, Masalah, Masalah (Artis: B B King) - Danzé «‡ (Artis: Kawalan Machete) - Dikebumikan (Artis: Jakalope) - Di mana-mana Tetapi Hollywood (Artis: Tracyawrence) Idola: - Joseph Ignatius Breen (Pentadbir Amerika) - Lewis J Fielding (Penguatkuasaan Undang-undang) - James Andrew Broun Ramsay (Aktivis Politik) - Eldrick Tiger Woods (Pemain Golf Amerika)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*