A diet genggam (diet Makanan Bayi) – 10 perkara yang perlu anda ketahui

[Total: 0    Average: 0/5]

Sekiranya anda mengikuti trend pemakanan sepanjang beberapa tahun yang lalu, anda mungkin pernah mendengar tentang diet berasaskan produk bayi.Walaupun jelas bahawa diet ini termasuk penggunaan makanan bayi, anda mungkin masih tertanya-tanya:“Walaupun fesyen diet ini datang ketika Tracy Anderson, Jennifer Aniston dan Reese Witherspoon mula menggunakannya, kita masih perlu mengujinya secara peribadi untuk melihat apakah itu benar-benar berkesan, tetapi makanan bayi tidak dimaksudkan untuk orang dewasa dari atas. Artikel membincangkan semua butiran diet berasaskan formula bayi, termasuk manfaat kesihatan, kesan sampingan dan garis panduan umum.

Apakah diet Makanan Bayi?

Diet Bayi adalah trend di mana lebih langsing menerima kebanyakan kalori harian dari makanan bayi yang boleh dibeli di kedai-kedai dalam balang atau bungkusan kecil, atau boleh disediakan di rumah. Ramai orang menggunakan diet ini untuk mengurangkan pound tambahan. Biasanya kuantiti kecil hilang dalam beberapa hari. Diperkopoli oleh pelatih peribadi Tracy Anderson, diet untuk bayi direka untuk mengurangkan jumlah bahan berbahaya dalam makanan, bahagian kawalan dan kalori dan menyediakan vitamin penting. Di samping itu, diet Makanan Bayi anda mungkin atau tidak termasuk jumlah kalori satu makanan padat. Diet Makanan Bayi telah tersedia sejak 1980-an. Populariti produk telah meningkat sejak sedekad yang lalu, tetapi tidak. Walaupun ia telah menjadi diet popular di kalangan banyak kumpulan, ia juga salah satu diet yang paling sukar untuk dikekalkan dan salah satu yang paling kontroversi. Ini adalah kerana makanan kanak-kanak sebahagian besarnya bebas dari lemak dan rempah-rempah yang kita semua digunakan untuk makan dengan makanan biasa. Kekurangan ramuan dan perisa yang berkaitan menjadikan sukar untuk banyak selimut menanggung makanan untuk kanak-kanak.

Kesimpulan: Makanan Makanan Bayi adalah makanan yang memerlukan orang makan terutama makanan bayi, yang dapat menjadi tugas yang sangat sukar.

Bagaimanakah diet Makanan Bayi berfungsi?

Berada di dalam diet Makanan Bayi, slimmers dijangka menerima paling atau semua kalori mereka dari makanan bayi, yang boleh bermakna memakan lebih daripada empat belas balang sehari. Orang yang membeli makanan bayi secara komersial biasanya makan satu balang setiap jam pada waktu siang dan mereka yang menyediakan makanan mereka sendiri untuk anak-anak mereka di rumah makan satu bahagian sejam sejam. Setiap bahagian makanan bayi biasanya terdiri dari 50 hingga 90 kalori, sebab itu mereka perlu makan banyak pada hari diet.Biasanya makan sekurang-kurangnya selusin makanan segera akan memberikan kira-kira 1,000 kalori.

Bergantung kepada matlamat penurunan berat badan kalori harian anda, anda boleh makan lebih banyak jika anda hanya makan makanan bayi. Slimmers yang makan satu hidangan biasa, biasanya makan tengah hari, menjimatkan ruang dalam anggaran kalori untuk sebahagian kecil protein dan sayur-sayuran. Ini boleh menjadi ikan dan sayuran, ayam dan sayuran atau pilihan vegetarian, mis. kacang hitam dan sayur-sayuran. Diet Makanan Bayi memudahkan anda melekat pada matlamat kalori anda dan menawarkan anda kemudahan tambahan untuk memakan makanan siap. Ia biasanya berlangsung dari tiga hari hingga seminggu dan tidak bertujuan untuk dikekalkan untuk tempoh yang lebih lama.

Kesimpulan: Diet Bayi Makanan memerlukan beberapa hari makanan bayi dalam beberapa hari dan boleh membenarkan satu hidangan protein dan sayur biasa.

Kelebihan diet Makanan Bayi

Diet ini telah menjadi salah satu diet yang paling kontroversi dan kuat dibincangkan dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Walaupun sesetengah orang berhujah tentang manfaat mereka, yang lain percaya bahawa makanan bayi patut ditujukan untuk bayi. Ini adalah kerana kanak-kanak mempunyai sistem penghadaman yang berbeza dan keperluan pemakanan daripada orang dewasa; makanan mereka disediakan khas untuk keperluan mereka. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa faedah yang mungkin disebabkan oleh penggunaan sementara makanan diet Bayi. Ini adalah:.

 • Kehilangan berat badan yang cepat
 • bahagian yang lebih kecil
 • lebih banyak buah-buahan dan sayur-sayuran
 • aditif kurang berbahaya

Sesetengah orang mungkin kehilangan beberapa kilogram setiap minggu pada diet gelas. Walau bagaimanapun, keputusan ini mungkin tidak dapat dikekalkan kerana diet yang kebanyakannya terdiri daripada produk untuk kanak-kanak adalah sukar untuk dikekalkan. Slimmers perlu membuat pilihan pemakanan yang lebih baik jika mereka mahu mengekalkan berat badan baru mereka selepas mereka meninggalkan diet Makanan Bayi. Diet ini juga membantu mereka yang mempunyai kawalan bahagian, kerana memerlukan dos yang lebih rendah, lebih kerap pada siang hari. Ini tidak akan mengubah saiz perut, kerana perut tidak mengecil tanpa pembedahan; Walau bagaimanapun, ia boleh mengubah rasa lapar yang anda rasa dan membantu anda makan kurang. Di samping itu, diet ini dapat membantu melangsingkan orang makan lebih banyak buah-buahan dan sayur-sayuran dan menawarkan nilai pemakanan tertentu kepada orang-orang yang bukan vegetarian. Ia juga menghapuskan banyak bahan tambahan berbahaya yang terdapat dalam produk dewasa normal.

Ringkasan: Diet galian boleh menyebabkan penurunan berat badan yang cepat dan tabiat kawalan bahagian yang lebih baik, sambil meningkatkan pengambilan buah dan sayur dan mengurangkan pengambilan aditif.

Garis panduan diet Makanan Bayi

Menghairankan, tidak ada garis panduan yang jelas atau tidak jelas untuk diet ini. Hal ini disebabkan oleh fakta bahawa kebanyakan ahli nutrisi dan slimmers tidak menerima orang dewasa yang makan makanan anak-anak sebagai sumber kalori dan nutrisi.Oleh kerana diet ini tidak dapat memperoleh kredibiliti sebenar dalam komuniti kesihatan, hanya beberapa langkah umum yang diduplikasi oleh ahli nutrisi yang bergaya.Orang ramai dalam diet ini biasanya mengambil sejumlah kalori untuk menurunkan berat badan. Nombor ini boleh dikira atas dasar nilai jisim dan ketinggian semasa, jantina dan kesan sasaran imagin. Apabila ahli diet dan kurus menilai berapa banyak kalori yang anda harus makan, mereka dapat menentukan berapa banyak makanan bayi yang perlu mereka makan setiap hari. Anda juga boleh menyemak berapa banyak kalori yang boleh anda peruntukkan untuk makan malam anda jika anda memutuskan untuk makan satu kali sehari. Bayi yang melangsingkan makanan dimulakan dengan makan kira-kira satu bahagian makanan bayi sejam untuk beberapa hari yang tetap.

Ringkasan: Garis panduan individu untuk setiap langsing akan bergantung kepada berat badan, ketinggian, jantina, dan sama ada anda perlu makan makanan tetap di samping.

Menu dalam diet Makanan Bayi

Malangnya, bagi mereka yang menikmati diet gelas, pilihan hidangan mungkin terhad atau bahkan tidak menimbulkan selera. Walaupun kebanyakan orang mungkin suka buah apel dan pisang puree, sangat sedikit teruja untuk makan sayur-sayuran pedas dan daging lembu atau plum puree. Kerana pelbagai dalam diet anda lebih sihat, banyak selimut terpaksa makan, atau sekurang-kurangnya cuba, pilihan tidak sihat.Secara umum, balang boleh memakan banyak buah parut seperti epal, pear, pisang, pic dan raspberi, serta sayur-sayuran seperti ubi keledek, kacang polong, bayam, labu dan jagung.

Selain daging seperti ayam belanda, daging lembu dan ayam, anda juga boleh makan makanan beras, oat dan lentil untuk anak-anak pada diet Makanan Bayi. Makanan ini selalunya ringan dalam selera dan selimut tidak akan menemui banyak makanan dekaden atau pencuci mulut di kebanyakan kedai. Sebagai alternatif, anda boleh menghasilkan makanan bayi anda sendiri dengan mana-mana ramuan pada diet Makanan Bayi anda, selagi ia sama dengan kandungan makanan bayi yang anda beli di kedai. Puree rumah dengan tan aditif, lemak atau gula tidak akan mempunyai jumlah kalori yang sama dan tidak akan membawa kesan yang sama.

Kesimpulan: Slimmers akan sering dihadkan kepada pilihan hambar dan selalunya tidak menimbulkan persediaan seperti prem, daging dan sayur-sayuran seperti bayam dan labu.

Resipi untuk makanan dalam diet Makanan Bayi

Pengguna Makanan Bayi biasanya tidak menggabungkan makanan bayi dengan makanan lain dan tidak memperkenalkan makanan bayi ke dalam peraturan. Walau bagaimanapun, mereka boleh membuat makanan mereka sendiri untuk kanak-kanak dengan ramuan yang dipilih khusus. Makanan bayi dalam negeri biasanya termasuk: ..

 • bahan utama, seperti oat atau epal
 • air
 • vitamin

Jika perlu, makanan boleh dicampur dengan air untuk mencapai konsistensi yang sesuai, atau ia mungkin dalam bentuk puri. Vitamin juga boleh ditambah jika perlu (dan sesungguhnya disyorkan untuk orang dewasa yang tidak mengambil suplemen multivitamin). Untuk makan malam makanan pepejal pilihan, slimmers makan makanan kukus atau sayur-sayuran goreng dengan penambahan ikan, ayam, daging lembu atau protein sayuran. Ini boleh dimakan ikan, ayam atau daging lembu, daging goreng atau kekacang yang dimasak.

Kesimpulan: Orang-orang di dalam diet gula yang memutuskan untuk membuat makanan mereka sendiri untuk kanak-kanak dengan mudah boleh melakukannya dengan membersihkan buah dan sayuran dengan sedikit air dan menambah vitamin.

Jadual makanan Bayi Makanan

Mungkin salah satu aspek yang paling sukar dalam diet ini ialah jadual yang perlu diikuti oleh slimmers. Bermula dari sarapan pagi, yang memakan makanan, mereka mula makan satu hidangan atau sebotol makanan untuk kanak-kanak sekali sejam, sehingga waktu makan tengah hari. Sekiranya seorang langsing memberikan makan tengahari yang padat, proses itu akan berterusan sehingga mencapai matlamat kalori mereka pada siang hari. Tidak seperti tabiat makan tradisional seperti sarapan, makan tengah hari dan makan malam, diet Makanan Bayi memerlukan orang ramai untuk makan sepanjang hari. Ini sebahagiannya perlu kerana sebahagian daripada makanan bayi tidak memenuhi keperluan orang dewasa, yang membuat seseorang lemah dan lapar jika dia menggunakan terlalu sedikit makanan bayi. Di samping itu, sukar untuk makan lebih daripada satu balang dalam satu kerusi pada satu masa, jadi membelahnya dari masa ke masa membantu menyelaraskan proses.

Kesimpulan: Orang-orang di diet Makanan Bayi harus makan satu porsi setiap jam untuk mengelakkan kelaparan yang berlebihan dan dapat mengonsumsi makanan yang banyak untuk anak-anak.

Makanan Makanan Bayi untuk penurunan berat badan

Kebenarannya ialah kebanyakan orang tidak mau makan makanan kanak-kanak kecuali mereka fikir mereka boleh mendapat manfaat daripadanya. Satu-satunya sebab mengapa orang mula makan sedozen atau lebih botol makanan bayi sehari adalah kerana mereka ingin menurunkan berat badan dengan cepat. Menggantikan makanan ringan yang tidak sihat dengan balang makanan bayi boleh membantu mengurangkan pengambilan kalori, dan menggantikan dua kali sehari dengan makanan bayi agak melampau dan tidak lestari. Ia boleh bukan sahaja mahal, tetapi juga meletihkan dari segi fizikal dan emosi, meninggalkan perasaan yang tidak dapat dipertahankan.

Kesimpulan: Kaedah ini dapat membantu orang kehilangan beberapa kilogram dalam beberapa hari atau minggu, tetapi bukanlah diet yang mudah dijaga dalam jangka panjang.

Apakah kesan sampingan diet pada kanak-kanak?

Menurut pakar perubatan dan pakar pemakanan, masalah terbesar adalah kesan sampingan yang berpotensi yang boleh dilumpuhkan oleh orang. Pertama, lebih mudah bagi mereka untuk memasuki keadaan kekurangan zat makanan kerana mereka makan makanan dengan nutrien yang dimaksudkan untuk bayi. Terdapat juga peluang yang lebih besar bahawa seseorang yang menjalani diet akan berkecil hati dan makan kurang kalori daripada yang diperlukan, kerana makanannya sangat berat untuk perut. Di samping itu, diet ini mungkin melambatkan metabolisme anda, kerana sistem pencernaan tidak disesuaikan untuk memecah makanan ke dalam komponen kecil. Akhirnya, fenomena ini boleh menyebabkan kenaikan berat badan apabila reaksi yang lebih tipis kembali kepada makanan biasa, terutama jika ia melampaui batas pada akhir diet. Secara umum, diet ini boleh menyebabkan:.

 • keletihan
 • kekurangan
 • kekurangan pemakanan
 • perlahan metabolisme
 • peningkatan berat badan

Khususnya, jenis diet invasif ini boleh melambatkan metabolisme anda dan memaksa badan anda untuk mengurangkan otot anda untuk menggunakan tenaga. Jisim otot kurang melambatkan metabolisme, menyebabkan peningkatan berat badan yang cepat.

Kesimpulan: Pemakanan ini boleh membuat mereka yang kehilangan berat badan berasa letih, dan selepas akhir diet, akan lebih mudah bagi mereka untuk mendapatkan berat badan.

Kesimpulan pada diet terakhir Makanan Bayi

Walaupun makanan bayi mungkin kelihatan sihat, ia tidak mempunyai nutrien, kalori dan serat yang perlu dilakukan oleh orang dewasa dan berfungsi dengan baik. Diet ini mungkin bukan sahaja menyebabkan malnutrisi, tetapi juga mungkin mempunyai kesan yang bertentangan dengan yang dimaksudkan dan menyebabkan penambahan berat badan ketika anda kembali ke makanan biasa. Sekiranya anda tidak mahu memakannya sebagai snek rendah kalori, sebaiknya biarkan makanan bayi … untuk bayi. Sebaliknya, anda boleh bertukar kepada diet yang sihat, seimbang dan meningkatkan aktiviti fizikal secara beransur-ansur menurunkan berat badan dan mengelakkan kenaikan berat badan masa depan.

Maisira
About Maisira 137 Articles
- Derbez en cuando - Godemichets membuang lesbiennes - Mencari Bobby Fischer (1993) Pelakon Kegemaran: - David (III) Wasiat - Dustin Reynolds - Preston (II) Lee - Serge Le Borgne Pelakon Kegemaran: - Armando Westres - Charles Wyndham - Christopher Harden - Gen (II) Gibbons - Giacomo De Angelis Lagu yang dicintai: - Masalah, Masalah, Masalah (Artis: B B King) - Danzé «‡ (Artis: Kawalan Machete) - Dikebumikan (Artis: Jakalope) - Di mana-mana Tetapi Hollywood (Artis: Tracyawrence) Idola: - Joseph Ignatius Breen (Pentadbir Amerika) - Lewis J Fielding (Penguatkuasaan Undang-undang) - James Andrew Broun Ramsay (Aktivis Politik) - Eldrick Tiger Woods (Pemain Golf Amerika)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*